Pirmā tiesas sēde 2010.06.15 pēc gandrīz 2 gadu gaidīšanas

 
   
 

tiesu vadīja tiesnesis M.Šļakota

 
 

 

 
 

Sākumā jāpiezīmē, ka tiesas sēdes protokolā nav ierakstīti tiesneša uzdotie jautājumi, bet tikai uz tiem sniegtās atbildes un pietam vēl ne visas. Kad tiesnesis jautā man par to vai varam sākt tiesas sēdi bez policistiem, es atbildu apstiprinoši un piebilstu, ka man jau ir bijusi pieredze tiesāties bez policistu klātbūtnes, bet tiesnesis M.Šļakota atbildēja, ka tiesai nav tādas pieredzes, kas mani stipri izbrīnīja vēl jo vairāk tāpēc, ka sākumā policisti vispār uzstāja uz rakstveida tiesas procesu. Vairāk par visu man patikās tiesneša teiktais par tiesisko paļāvību, tāpēc par to vairāk šai sadaļā.

 
     
 

Tiesiskā paļāvība paredz, ka policists, kā amatpersona godprātīgi izmantos tai piešķirto varu un es kā likumpaklausīgs pilsonis bez bažām varu paļauties uz to, ko saka vai arī raksta policijas darbinieks. Jāpiezīmē, ka šis princips no policistu puses tika pārkāpts vairākkārt. Policisti man pasniedza parakstīšanai protokolu, kura otrā puse nebija aizpildīta, ko viņi varēja izmantot ļaunprātīgos nolūkos.

 
     
 

Likumdošana neuzliek par pienākumu uzstādīt mašīnā video novērošanas kameru, jo paredz ka policija nepārkāps tiesikās paļāvības principus un godprātīgi pildīs amata uzliktos pienākumus, bet pieredze rāda ko pretēju.

 
     
 

Izskatās, ka arī paša tiesa nav stipri ieinteresēta lietas objektīvā izskatīšanā. Paziņojumā tiesa norādīja, ka tiesas sēde notiks pirmajā zālē, kas atrodas pirmajā stāvā, es varētu tur gaidīt ilgi jo ilgi un pēc noteikta laika posma tiesnesis būtu izdarījis ierakstu, ka pieteicējs nav ieradies. Pirmā stāva koridorī nebija neviena cilvēka, tāpēc nolēmu paienteresēties kancelejā un izrādījās, ka tiesas sēde pārcelta uz citu zāli, kas ir otrā stāvā. Tiesas sēdes protokolā atrodam šādu ierakstu: "Liecinieks uz tiesas sēdi nav ieradies. No lietas materiāliem ir redzams, ka lieciniekam netika paziņots par tiesas sēdes laiku un vietu." Šis ieraksts liecina par tiesas nolaidību sagatavojot dokumentus.

 
     
 

Tiesas sēde notika Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 88, 2010. gada 30. jūnijā plkst. 1100

atgriezties atpakaļa pie raksta

 
     

 

sākums, MENTI, saites, new

© 2010 MENTI